Fermenteren

Fermenteren

Een belangrijk onderdeel van de voedzame tradities en overgeleverde kennis betreft het fermenteren van voedsel. Het een manier is om voedsel te bewaren en om het beter verteerbaar te maken.

Er liggen nog altijd gefermenteerde voedingsmiddelen in onze winkels, denk aan kaas, yoghurt, salami, zuurkool (uit het vat), bier, wijn, zuurdesembrood, maar je kunt nog veel meer zaken fermenteren. Op het moment staat deze oude bereidingswijze behoorlijk in de belangstelling. En niet voor niets, want het brengt een enorm palet aan  smaak met zich mee, maar het is ook levend voedsel, bevat enzymen en probiotica. Daarmee is het niet alleen lekker, maar ook goed voor de spijsvertering.

Wil jij ook leren hoe je thuis bijvoorbeeld groenten en fruit kunt fermenteren of zelf kefir en kombucha kunt maken? Dat kan o.a. door onze online training te volgen, want in het kookboek Geef je ogen de kost is fermenteren een belangrijk onderdeel. De visuele ondersteuning van de filmpjes maakt het nog toegankelijker. Wil je liever in een groep aan de slag dan houd de agenda van gezond gestel in de gaten om een workshop te volgen.

Tanja

Reacties zijn gesloten.